Dünyanın Yaşayan En Yaşlı İnsanı

Koku İstambulova,dünya üzerinde halen yaşayan en yaşlı insan.İngiliz Daily Mail haber ajansının yaptığı bir araştırmaya göre,Rusya’nın Çeçenistan bölgesinde yaşayan dünyanın en yaşlı kadınının Koku İstambulova olduğunu iddia etti.

Koku’nun soyadının anlamı da duyunca şaşkınlık veren türden,İstanbullu anlamına geliyor.Peki asıl konuya dönersek İstambulova’nın kaç yaşında olduğunu daha fazla merak ettirmeden söyleyelim,kendisi tam tamına 129 yaşında…

“Sovyetler Birliği Devriminde 27 Yaşındaydım.”

Rusya’da gerçekleşen Sovyetler Birliği Devrimi sırasında 27 yaşında genç bir kız olan Koku Istambulova,uzun yaşamıyla alakalalı yerel bir ajansla yaptığı röportajında “Bu uzun ömründe bir mutlu gününün geçmediğini buna rağmen neden bu kadar uzun yaşadığını bilmediğini” ifade etti.

“Yaşamak Benim İçin Bir Ceza Gibi…”

İkinci dünya savaşının bittiğinde 55,Sovyetler birliğinin dağıldığı tarihteyse 102 yaşında olduğunu belirten Koku,bu kadar uzun yaşamaktan memnun olup olmadığı sorulduğunda;

“Uzun yaşamak bana tanrının bir armağanı değil cezası,bu güne kadar kendim için özel birşey yapmadım.Her zaman çok çalıştım,çok yoruldum.Tarla bahçe işleriyle uğraştım.Uzun yaşamak için kendilerine çok iyi bakan insanlar görüyorum ama benim hiç bir zaman böyle bir şeyi yapmaya fırsatım olmadı.” diyor.

“2.Dünya Savaşı Korkunçtu.”

2.Dünya Savaşı sırasında 50’li yaşlarında olan İstambulova,kendisine o günler sorulduğunda ise korkunç zamanlar yaşadığını ifade ediyor.Nazi tanklarının evinin etrafından geçtiğini söyleyen Koku o yıllarda tüm vatandaşların büyük trajediler atlattığından bahsediyor.

“Kendi Çocuklarımın Öldürülmesine Tanıklık Ettim.”

Stalin tarafından Nazi’lere yardım ettiği iddiasıyla Rusya’dan Kazakistan’a sürüldüğünü,hayatının en zor dönemlerini o sırada yaşadığını büyük bir üzüntüyle anlatıyor.Hatta ailesi sorulduğunda detaya girmese de biri 6 yaşında olan birçok çocuğunun o yıllarda infazına tanıklık ettiğini belirtiyor.

5 yıl önce 104 yaşındaki kızı Tamara’nın da vefat etmesiyle yalnız başına kalan yaşlı kadın,artık daha fazla yaşamak istemediğini söylüyor.Koku İstambulova’ya yapmaktan en çok mutlu olduğu şey sorulduğunda ise bahçesindeki ağaçların gölgesinde uyumak olduğunu belirtiyor.

Bir insanın nasıl bu kadar uzun yaşadığına şaşırıyor olabilirsiniz,peki dünyanın en uzun yaşayan canlısının kaç yaşında olduğunu biliyor muydunuz?

Bir Cevap Yazın