Manila Filipinler

Dünyanın En Kalabalık 20 Şehri – İstanbul Kaçıncı Sırada?

Her ne kadar milyonlarca insana ev sahipliği yapsalar da bazı şehirler yalnız insanların yaşadığı yer olmaktan çok daha fazlasını ifade eder. Mutlaka sizin de aklınıza dünyanın en kalabalık şehri neresidir sorusu gelmiştir. Tokyo’dan Sao Paulo’ya, New York’tan Mexico City’e birçok kalabalık şehir, düzensizlik, gürültü ve keşmekeşin yanında görülmeye değer birçok zenginlik de barındırıyor. Ancak şimdi konumuz şehirlerin zenginliğinden öte dünyanın en kalabalık şehri neresidir bunu öğrenmek. İşte 2019 baz alındığında dünyanın en kalabalık şehirleri

dünyanın en kalabalık şehri

20-Rio De Janeiro – Breziya

Nüfus : 13.147.000

Rio De Janeiro Nüfusu

Kurtarıcı İsa heykeli, karnavalı, samba okulları ve plajlarıyla ünlü Brezilya’nın en büyük ikinci şehri olan Rio dünyanın en kalabalık şehirleri listesine 20. sıradan giriş yapıyor.

19- Manila, Filipinler

Nüfus: 13.520.000

Manila Filipinler

Asya kıtasının en hareketli şehirlerinden birisi olan Filipinler’in başkenti Manila‘da 13.5 milyon insan yaşıyor. Her köşesinde yukarıdaki fotoğraf şeklinde bir manzaraya şahit olabilirsiniz.

18- Guangzhou – Çin

Nüfus : 14.211.000

guangzhou nüfusu

1.4 milyar insana ev sahipliği yapması ile dünyanın en kalabalık ülkeleri sıralamasında 1. sırada gelen ülke Çin olunca,ister istemez bu listede ülkeye ait bir kaç şehir birden yer alıyor. 14.2 milyon nüfusu ile diğerlerine kıyasla daha sakin (!) olan Guangzhou dünyanın en kalabalık şehirleri sıralamasında 18. sırayı alıyor. null

17- Chongqing, Çin

Nüfus : 14.528.000

Chongqing Nüfusu

2006 yılında nüfusu yalnızca 6.5 milyon olan ve adı çok da bilinmeyen Chongqing büyük bir hızla göç alması nedeniyle kısaca bir sürede dünyanın en kalabalık şehirleri sıralamasına girdi. Yangzi Nehri üzerine kurulu olan Chongqing‘e her sene hemen hemen beş yüz bin kişi göç ediyor.

16- Lagos, Nijerya

Nüfus: 14.842.000

Lagos Nijerya Nüfus

Afrikanın en kalabalık ikinci şehri olan Lagos aynı zamanda Nijerya’nın da önceki başkentidir.Fotoğrafta görebileceğiniz ve hemen hemen her gün kurulan bu pazarlarda alışveriş yapmak istediğinizde ilk olarak bu insan selinde kendinize bir koridor yaratmanız gerekebilir. Nijerya ortalama 200 milyon nüfusu ile hali hazırda dünyanın en kalabalık ülkeleri sıralamasının 7. sırasında yer alıyor.

15- İstanbul, Türkiye

Nüfus: 15.029.031

İstanbul nüfusu 2019

Canımız, ciğerimiz, bir tanecik şehrimiz, gitmek isteyip de vazgeçemediğimiz, imparatorluklara merkez olmuş insanlık tarihi kadar köklü kadim şehrimiz, şairin söylediği gibi sade bir semtini dahi sevmenin bir ömre yettiği İstanbulumuz. İyi ki varsın.

Bileyen yok aslında on beş milyondan daha kalabalık bir nufusunun olduğunu da,resmi sayıları aldık listeye ne yapalım. İstanbul resmi sayılara göre bile dünyada 129 ülkeden daha kalabalık ve aynı zamanda yıllık 10 milyon turist sayısı ile dünyada en çok ziyaret edilen 20 şehir arasında yer almakta..

14- Kalküta, Hindistan

Nüfus: 15.288.000

Kalküta Hindistan Nüfusu

Sıradaki şehir de dünyanın en kalabalık ülkeleri sıralamasında 1.liği kısa bir zaman içerisinde Çin’den devralması öngörülen Hindistan‘ın 3., dünyanında en kalabalık 14. şehri olarak bilinen Kalküta. Hindistan’ın İngiliz sömürüsünde olduğu senelerde ortalama 150 yıl başkent olarak kullanılmış Kalküta‘da 15 milyondan fazla kişi yaşıyor.

13- Buenos Aires, Arjantin

Nüfus: 15.625.000

Buenos Aires Nüfusu

İsmi “Güzel Havalar” manasına gelen Arjantin’in başkenti Buenos Aires hali hazırda Güney Amerika’nın da en prestijli şehirlerinden birisi. Dünya kültüründe de ciddi bir yeri olan Buenos Aires‘te 15,6 milyon insan yaşıyor.

12- Karachi, Pakistan

Nüfus: 18.160.000

Karachi Pakistan

Pakistan‘ın ekonomik ve sanayi anlamında başkenti olan Karaçi önemli bir liman şehri. Bu nüfus artışını sürdürmesi halinde bir kaç seneye kadar ilk ona girmesi kesin olarak görülüyor. Saddar, Quaid el Azam Türbesi ve Clifton Bölgesi şehrin en bilinen turizm alanlarından bir kaçı…

11- New York, ABD

Nüfus: 18.634.000

New York Nüfusu

Kozmopolit yapısı ile dünyanın en farklı kültürlerine ev sahipliği yapan şehirlerinden biri olan New York‘ta 18,6 milyon kişi yaşıyor. “Dünyanın Başkenti” ya da “Uyumayan Şehir” olarak da anılan şehir, bir çok farklı içerikte müzeleri, gösterişli gökdelenleri, her ülke lezzetlerini tadabileceğiniz restoranları ve dev alışveriş alanları sayesinde her sene milyonlarca turisti ağırlıyor.

10- Dhaka, Bangladeş

Nüfus:19.580.000

Dakka Bangladeş

Dünyanın en kalabalık şehirleri sıralamasında 10. sırada yer alan Bangladeş’in başkenti Dhaka, her bir kilometrekaresine düşen 44.500 insan sayısı ile dünyanın en kalabalık nüfuslu şehirlerinden birisi. Şehrin nüfusunun 2025 senesinde 25 milyonu geçeceği tahmin ediliyor.

9- Kahire, Mısır

Nüfus: 19.846.000

Kahire Nüfusu

Mısır’ın geçmişteki en köklü medeniyetlere ev sahipliği yapan mistik şehri Kahire‘de 19.1 milyon kişi yaşıyor. Dünyanın Yedi Harikası’ndan biri olarak bilinen piramitleri içinde barındıran şehrin her bir noktası tarihte adı geçen birçok medeniyete ışık tutuyor.

8- Osaka, Japonya

Nüfus: 20.472.000

Osaka Japonya Nüfusu

Japonya’nın en büyük adası Honşu’da, Yodo nehrinin Osaka Körfezi ile buluştuğu noktada kurulu olan şehir Japonya’nın başkent Tokyo nüfusu ardından bir sonraki en yoğun 2. şehridir. Japonya hali hazırda 46 olan yaş ortalaması ile beraber Almanya’yla birlikte dünyanın en yaşlı ülkesi olarak bilinse de dünyanın en kalabalık şehirleri sıralamasında iki şehri ile yer alıyor.

7- Mexico City, Meksika

Nüfus:21.493.000

Mexico City Nüfusu

Dünyanın en kalabalık şehirleri sıralamasında şimdi de sırada Amerika kıtasının en eski şehirlerinden olan ve 21.1 milyon insanı bünyesinde barındıran Mexico City var. Senelerce Aztek Uygarlığına başkentlik yapmış şehir tarih sevdalıları için bulunmaz bir açık hava müzesi…

6- Sao Paolo, Brezilya

Nüfus: 21.730.000

Sao Paolo Nüfusu

Dansın, müziğin ve karnavalların şehri Sao Paulo‘da 21.2 milyon kişi yaşıyor. Plajı olmaması nedeniyle kültür-sanat, gece yaşamı ve mutfağı ile öne çıkan Güney Amerika’nın kadim şehri, misafirlerine çok çeşitli turizm önerileri barındırıyor.

5- Mumbai, Hindistan

Nüfus:22.046.000

Mumbai Nüfusu

Pardon! İnecek yolculara öncelik tanıyabilir miyiz lütfen? Mumbai‘nin ne kadar kalabalık olduğunu söylemeye sanırım üstteki fotoğraf yeterli olur. Hindistan’ın en prestijli şehri olan Mumbai ayrıca Hindistan Sineması Bolywood‘a da ev sahipliği yapıyor.

4- Pekin, Çin

Nüfus:22.838.000

Çin Pekin Nüfusu

Dünyanın en kalabalık ülkeleri sıralamasında 1. sırayı kimseye kaptırmayan Çin’in başkenti Pekin, aslında hala Çin’in en kalabalık şehri değil. Evet belki biraz kafanız karıştı. Peki Çin’in en kalabalık şehri hangisi derseniz,sırası geldi,Buyrunuz efendim…

3- Shanghai, Çin

Nüfus:25.888.000

Şangay nüfusu

Dünyanın en kalabalık şehirleri sıralamasında ilk üçe erişmiş bulunmaktayız. İşte şimdi hali hazırda dünyanın en işlek limanının da içinde bulunduğu, Çin’in sanayi, iletişim, ticaret ve kültür merkezi olarak sayılan Çin’in en kalabalık kenti Şangay.

2- Delhi, Hindistan

Nüfus:27.928.000

Delhi Nüfusu

Çin’den sonra dünyanın en büyük nüfusunu barındıran Hindistan’ın başkenti Delhi listede ikinci sırada yer alıyor. Tren üzerine tutunarak seyehat eden insanların bulunduğu çokça paylaşılan Hindistan resimlerini görmüşsünüzdür. İşte o fotoğrafların çekildiği şehir Delhi’dir.

1- Tokyo, Japonya

Nüfus:38.305.000

Tokyo Nüfusu 2019

Ve geldik listede başı çeken şehire,işte nüfusu dünyadaki 165 ülkeden bile fazla olan, 1954 yılında New York’u saf dışı bırakarak birinciliği elinden alan ve o tarihten sonra da yerini hiç bir kente bırakmayan dünyanın en kalabalık şehirleri sıralamasının zirvesi: Tokyo. 38 milyonun üzerinde nüfusuyla gerçek bir mega şehir…

Gezmek İçin Dünyanın En Ucuz Ülkeleri Listemizi Görmek İçin Tıklayın…

DMCA.com Protection Status

Bir Cevap Yazın