Dünyanın En İlginç ve Eğlenceli 7 Mesleği

Ebeveynlerin tamamı çocuklarının iyi bir eğitim alıp, ileride güzel bir meslek sahibi olmalarını ister. Öğrenciler ise eğitimlerine devam ederken dahi ilerde ne iş yapacakları, hangi mesleğe yönelecekleri gibi konularda çok fazla kafa patlatırlar. Ülkemizde işsizlik gibi bir sorunun olduğunu düşünürsek bu kaygılar hiçte yersiz sayılamaz. Ülkemizde saygın sayılabilecek ve kazancı iyi olan meslekler nelerdir diye düşünüldüğünde akla hep doktorluk, mühendislik, avukatlık, öğretmenlik gibi meslekler gelse de, dünya geneline bakıldığında çok ilginç meslekler olduğunu görebiliyoruz. İşte bugün konumuz tam da bu diyebiliriz. Dünyanın en ilginç ve eğlenceli meslekleri listemiz sizi hem güldürüp hem de çok şaşırtacak. İşte o çok da bilinmeyen meslekler ve özellikleri

7-Koku Uzmanlığı Mesleği

Koltuk Altı Koklama Mesleği ve Koku Uzmanları

Deodorant üretimi yapan firmalar yaptıkları ürünlerin ne kadar başarılı olduğunu nereden biliyorlar ya da bunu nasıl test edebiliyorlar hiç düşündünüz mü? Sorunun cevabı, tabi ki Koku Uzmanlarından destek alarak…

Bu uzmanlar kozmetik ürünlerinin kullanımından sonrasındaki etkisini ölçmek için tabir yerindeyse her yere burunlarını sokabiliyorlar. Sizce de ilginç meslekler listesi içerisinde kendisine rahatça yer bulabilecek kadar değişik bir meslek değil mi?

6-Seksörlük Mesleği

Seksörlük mesleği

Seksörlük, tüm dünyada çok uzun yıllardır yapılan bir meslek. Türkiye’de en çok kazanan meslekler arasında rahatlıkla yer alabilecek olan bu meslek sınıfı ne iş yapar hemen açıklayalım. Tavukçuluk sektöründe çalışanlar hariç tahmin edilmesi zor bir iş.

Seksörler kuluçka makinalarından yeni çıkmış civcivlerin cinsiyetlerini belirleme uzmanlarıdır. Peki neden böyle bir işe ihtiyaç duyuluyor? Çünkü, piliç yetiştiricileri erkek civcivlerin hem etlik hem yumurtalık tavuk üretiminde işlerine yaramadığından yumurtadan civciv çıkar erkek civcivleri dişilerinden ayırmaktadırlar. Üretim için dişi olanlar seçilirken, erkek civcivler için bu işlem ne yazık ki, dünyada gördükleri son şey oluyor.

Bu haliyle bakıldığında modern denilen çağımızda hayvanların yaşama haklarını, insanların nasıl ihlal ettiğine çok üzülerek tanık oluyoruz.

5-Evcil Hayvan Maması Tadımcıları

Evcil Hayvan Maması Tadımcıları

Evcil hayvan maması tadımcıları, evcil hayvan maması üreticilerince mamaların tadını kalitesini tadarak test etmek amacıyla çalıştırılıyorlar. yalnızca mamanın tadı ve kalitesi değil, beraberinde test ettikleri ürünlerin besin değerlerini de raporlayarak üreticilere bilgi veriyorlar. Mamanın tadına bakan evcil hayvan maması tadıcıları genellikle tadına baktıkları mamayı geri tükürüyorlar.

4-Yılan Sağımcıları

Yılan Sağımı Mesleği

Yılanların ne kadar tehlikeli türleri olsa da diğer yandan da yılan zehri panzehir yapımı gibi konular başta olmak üzere bir çok farklı yerde kullanılmaktadır. Hal böyle olunca yılandan elde edilecek zehrin sağılması için bu işi yapacak kişiler gerekmektedir. Yılan sağımcıları, zehri alınacak yılanların dişlerini, plastik kaba geçirilmiş bir streç filme batırarak yılanın zehrini bu kaplara aktarmasını sağlıyor. Bu işi yapan insanlar her ne kadar tecrübeli olup, iş güvenliğini sağlasalar da her bir yılan sağımı onlar için ölümcül derecede tehlikeli sayılabilir. Tabi bu kadar tehlikeli bir işi yapmanın bedeli de, bununla orantılı oluyor. Yılan sağımcıları yıllık ortalama 40.000 dolar civarında maaş alabiliyorlar.

3-Metro İttirme Memurları (Japonya)

Metro İttiriciler Oshiya

Japonya dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olmasına rağmen bu başlık size komik gelebilir. Japonya nüfusu ile dünya sıralamasına giren şehirler barındıran bir ülkedir. Özellikle Tokyo nüfusu 37 milyon 435 bin olan bir şehir olarak dünyanın en kalabalık şehirleri listesinin başında geliyor. Hal böyle olunca şehirdeki metrolara binmek de bir hayli zor oluyor.

Bu sebepten olsa gerek ülkede metrolarda görev yapan ittirme memurları bulunuyor. İş saatleri gibi yoğun saatlerde yolcular bindikten sonra kapıların kapanması için bu memurlar yolcuları trenin içine itiyorlar. Japonca da bu kişilere Oshiya adı veriliyor. Bu iş dünyanın en garip mesleği olmaya ilk sıradan aday olabilir diye düşünüyoruz.

2-Cuidocarro

Cuidocarro

Kosta Rika’ya yolunuz düşerse bir cuidocarro ile karşılaşma ihtimaliniz çok yüksek. Cuidocarro’lar park edilen araçların çalınmaması için hizmet veren kişilerdir. Belli bir ücret karşılığında park halindeki araçların çalınmasını engellerler. Ancak ülkedeki Polis kayıtlarına göre oto hırsızlığı yapanların bir kısmının cuidocarro olduğu ve bu kişilere güvenilmemesi gerektiği ifade edilmekte…

1-Golf Topu Dalgıçları

Golf’ün zengin sporu olarak bilinmesi tesadüf değil. Çünkü hem golf alanlarının yapımı, pist bakımı ve oyun ekipmanlarının bedelleri hesaba katıldığında ortaya büyük faturalar çıkabiliyor. Golf topları da bu masrafların içerisinde yer alan bir unsur olunca, golf pistindeki göllere düşen topların yeniden kullanıma kazandırılması gerekiyor.

Bu iş için ise golf işletmecileri, su altı golf topu dalgıçlarından faydalanıyorlar. Böyle meslek mi olur diyebilirsiniz ancak bu işle uğraşanlar hatırı sayılır bedeller kazanıyorlar.

DMCA.com Protection Status

1 thought on “Dünyanın En İlginç ve Eğlenceli 7 Mesleği

  1. Gerçekten hepsi de birbirinden ilginç meslekler. Mama tadıcılığı fazlasıyla mide bulandırıcı, yılan sağımcılığı ise oldukça ürkütücü. Metro ittirme memurları da bana aralarında en komiği geldi 🙂 Güzel ve başlığı gibi ilginç bir içerik olmuş.

Bir Cevap Yazın