En Kolay Vize Veren Ülkeler

Yurt dışına çıkmak herkesin isteyeceği bir şey olsa da işin içine ülkelerden vize almak girdiğinde bu süreç zorlayıcı ve bıktırıcı olabiliyor. Hatta öyle ki siz kolay vize almak hayalleri kurarken, konsoloslukların hiç akla gelmeyecek, hiç duymadığınız talepleri ile karşılaşabiliyorsunuz. Bazı ülkelere turist olarak gitmek bile sizi pek çok prosedüre maruz kalmaya zorlayabilir. Eğer bu kadar uğraşmaya gerek kalmadan bir an evvel yurt dışı planı kuruyorsanız işte bu liste tam size göre. En kolay vize veren ülkeler listemiz bu hayalinizi hızlandırmak için size fikir verebilir.

1-İtalya

İtalya dünyanın en çok ziyaret edilen ülkeleri arasında yer alan bir ülke olup, kültürü olarak da bize yakın sayılabilecek bir ülkedir. Roma İmparatorluğu gibi tarih sahnesinde önemli yer almış devletlerin beşiği olduğu için tarihi güzellikleri de içinde barındırır.

Ayrıca dünyanın en küçük ülkeleri  içerisinde yer alan Vatikan’ı da çevrelemektedir. Turiste ve turizme önem veren İtalya için vize almak diğer ülkelerle kıyaslandığında daha az prosedür gerektirir.

2-Yunanistan

Gezginler için önemli faktörlerin başında seyahat edilecek ülkenin ucuz olması gelir. Komşumuz Yunanistan bilindiği üzere bir süredir mali buhranlar ve ekonomik kriz ile gündemde… Bu sebeple ülke için turizm gelirleri büyük önem taşıyor. Yaşanan mali sorunlar turistler için ekonomik bir fırsat yaratıyor, tabi bir de ülkenin içinde barındırdığı mükemmel manzaralar da olunca Yunanistan, vize talebi için en çok başvuru alan ülkelerin başında geliyor.

 Hem daha ucuz bir tatil hem de kolay vize veren bir ülke arayanlar için Yunanistan iyi bir seçenek olabilir. Ama sudan ucuz tatil yapacağınız bir ülke istiyorsanız dünyanın en ucuz 7 ülkesi listesine bir göz atmalısınız.

3-İspanya

İspanya Akdeniz’e komşu olan bir ülkedir. Türk kültürüne uzak sayılamayacak bir kültür yapısına sahiptir. Ülkenin mimari dokusu, sıra dışı sosyal aktiviteleri, harika mutfağı ve görülesi manzaralarıyla hem turistler hem de buraya yerleşmek isteyenler için harika bir destinasyondur.

Dünyanın en çok ziyaret edilen ülkelerinin başında gelmektedir. İspanya’yı ziyaret etmek isterseniz kolay bir şekilde vize alabilirsiniz.

4-Almanya

Almanya, dünyanın en gelişmiş ülkelerinin başında gelmektedir. Güçlü ekonomisi ile yurtdışında çalışmak isteyenlerin tercih ettikleri ülkelerin en başlarında gelir. Özellikle çalışma şartlarının diğer ülkelere göre kat kat daha uygun olması ve çalışanlara ödenen ücretlerin tatmin etmesi Almanya’ya göçmen nüfusunu hızla arttırmaktadır. Bilindiği gibi Türk vatandaşlarımız da bu ülkede yoğun bir şekilde çalışmakta ve hayatlarını bu ülkede sürdürmektedirler.

Almanya’nın çalışma şartlarını daha yakından incelemek isteyenler Almanya’da asgari ücret ne kadar konusuna göz atabilirler.

5-Norveç

Norveç dünyada yaşam şartlarının en üst seviyelerde olduğu ülkelerin başında gelir. Düzenli şehirleri, dinlendirici doğası, sessizliği ve dinginliği ile insana huzur veren bir yapıdadır. Öyle ki Dünya Mutluluk Raporundaki veriler de bu ülkenin refah seviyesini kanıtlar şekilde sayılabilir.

Düzensiz göçmen tehlikesine karşı sıkı politikalar izleyen ülke için Turizm gelirlerinden çok vatandaşlarının huzuru gelmektedir. Bu sebeple eğer Norveç’e yerleşmek için vize almak istiyorsanız uzun prosedürlerle uğraşmak zorunda kalabilir, hatta hiç başarılı olamayabilirsiniz.

Ancak turistik maksatlı geziler için Norveç vizesi almak diğer Avrupa ülkelerine kıyasla daha kolay sayılabilir.

Bir Cevap Yazın