Enn'lerdeki Bilgiler

Eskişehir’in En İyi Rakı Mekanları – Eskişehir’de Rakı Nerede İçilir?

Friglerden günümüze bir çok uygarlığa kucak açan Eskişehir, sadece köklü tarihi yapısıyla öne çıkmıyor. Dinamizm ile dinginliği bir arada sunan Eskişehir’de, dostlarla oturup, bir akşam yemeği eşliğinde iki kadeh rakı içmeyi mi düşünüyorsunuz. Eskişehir rakı içilecek yerler konusunda bir tavsiyeye mi ihtiyacınız var? Öyleyse doğru yerdesiniz. Çünkü bu yazımızda Eskişehir rakı mekanları içerisinden size tavsiyelerimizi sunacağız.

Listemizde dünyaca bilinen ve otorite kabul edilen Tripadvisor sitesinin değerlendirmelerini de göz önünde tuttuğumuzu belirtelim. Şimdiden size keyifli anlar diliyoruz, hazırsanız başlayalım…


Müjgan Restaurant

Büyükdere Mh. Sarılar Sk. No:4 Roof Garden Hotel Kat:8 Eskişehir

Büyükdere’de bulunan Roof Garden Hotel’in yüksek manzarasından Eskişehir semalarını izlerken, rakınıza eşlik edebilecek taze ve çeşitli mezelerle kendinizi keyifli bir atmosferin içerisinde bulabilirsiniz. Aile yemekleri için gayet nezih bir ortam sunulan mekanda, çarşamba ve cuma günleri canlı müzik imkanı da mevcut.

Şehrin ana arterleri içerisinde olmadığı için otopark konusunda sıkıntı yaşanmayacak bir lokasyonda yer alması da ayrı bir avantaj. Gitmeden önce rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ediyoruz.

Telefon: 05526220026


Mayday Rum Meyhanesi

Hoşnudiye, Vural Sk. 61/A, 26130 Tepebaşı/Eskişehir

Eskişehir’de rakı nerede içilir sorusuna cevap olarak ilk akıllara gelen mekanlardan biri de Mayday Rum Meyhanesi… Tepebaşı Vural sokakta yani namidiğer Barlar Sokağı’nda yer alan işletme, 2010 yılından bu yana faal.

İşletmenin dizaynı deniz severlerin göz zevkine hitap edecek şekilde. Ferah ve sakin bir atmosferi var. Tüm rakı çeşitlerini bulabileceğiniz mekanda kimi zaman hüzünlenip, kimi zaman eğleneceğiniz güzel bir akşam sizleri bekliyor. Otopark sorunu olduğunu da belirtelim.

Rezervasyon için telefon numaraları 02222306067


Mezze

Hoşnudiye Mahallesi Kızılcıklı Mahmut Pehlivan Cad, Nazım Hikmet Sk. No:2 Tepebaşı/Eskişehir

Mezze’de akdeniz ve egeden nefis salatalar ile çeşit çeşit zengin sıcak-soğuk mezeleri tattığınızda kendinizi Eskişehir’den çok uzaklarda hissedebilirsiniz. Mutfak ekibinin gerçekten başarılı bir iş çıkarttığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Mezze’nin bahçe bölümü oldukça ferah… Günün yorgunluğunu dostlarınızla iki kadeh rakı ve hoş sohbet eşliğinde üzerinizden atabilirsiniz. Mezze, mekan seçiminizde sizi hayal kırıklığına uğratmayacak bir tercih olarak listemize giriyor. Otopark konusunda biraz zorlansanız da yol hizasında belediye hizmetinde olan kentaş otopark hizmetini kullanabilirsiniz.

Rezervasyon İçin: 0222 230 3009


Kör Kamil Meyhanesi

Arifiye Mah. İki Eylül Caddesi No: 23

Zamanında Aydın Boysan’ın da burada oturup, kadehini yudumladığı bir mekan burası… Kuruluş tarihi ise 1936, ayrıca hiç tabelası olmamış. Yıllardan beri hiç değişmeyen, Eskişehirli olmayanların belki de farkedemeyecekleri kendine has bir mekan.

Uygun fiyatıyla, yıllardır değişmeyen lezzette mezeleriyle ve Eskişehir adabını bilen müşterisiyle, çok keyif alınan Kör Kamil listemizde olmazsa olmazdı. Burası gerçekten Eskişehir’e değer katan simge yerlerden biri. Gitmediyseniz, bizce kesinlikle görmeli, enfes lezzetlerini denemelisiniz.

Rezervasyona ihtiyaç duymadan da ziyaret edebilirsiniz. Araçla yakınına kadar ulaşılabilecek bir konumda olmadığını belirtelim.

Telefon:02222316011


Sosyal Meyhane

Hoşnudiye Mahallesi Vural Sk. No:44/1 Tepebaşı/Eskişehir

Sosyal Meyhane yine barlar sokağında Eskişehir’de rakı içilecek mekanlar arasında yer alıyor. Renkli ve keyifli atmosferi ile keyif alacağınızı düşünüyoruz. Ayrıca Hatay mutfağına ait mezeleri de oldukça lezzetli. Zahter salatası yemediyseniz, denemenizi tavsiye ediyoruz.

Şehirle iç içe bir konumda olduğundan otopark sıkıntısı yaşayabilirsiniz. Gitmeden önce rezervasyon yapılması faydalı olacaktır.

Telefon:0530 687 75 96


Mezze House İki Kule (Meze Terrace)

Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü-1 Bulvarı No:153 Tepebaşı/Eskişehir

Meze Terace’da mezelerin çeşitliliğini görünce ana yemeği unutacaksınız. Çeşit o kadar bol ki kendinizi Ayvalık, ya da Bodrum’da bir kıyı restoranında hissedeceksiniz. Mutfak olarak zengin ve lezzetli seçenekler sunuyor.

Fiyatlar ise muadillerine göre biraz fazla olsa da aşırı olduğu söylenemez. Eskişehir’de rakı balık yapılabilecek en güzel adreslerden biri olduğunu söylemek yanlış olmaz. Açık hava atmosferi ve lüks mekan dizaynı ile Meze House İki Kule keyif alacağınız bir restaurant olarak listemizde yerini alıyor.

Gitmeden önce rezervasyon yaptırmayı unutmayın.Otopark konusunda çok problem olacak bir lokasyonda bulunmuyor.

Telefon: 02222303999

Eskişehir’de rakı içilecek mekanlar listemizin burada sonuna geldik. Sizlere şimdiden keyifli bir akşam diliyoruz.


Ayrıca Eskişehir’in En İyi 10 Kahvaltı Mekanı listemizi de görmenizi tavsiye ediyoruz.

admin

Recent Posts

Diyarbakır’da Gezilecek Yerler – Diyarbakır Gezi Rehberi 2023

Diyarbakır, Türkiye'nin güneydoğusunda bulunan tarihi ve kültürel bir şehirdir. Bu yazıda, Diyarbakır'da gezilecek yerlerden bazılarını…

9 ay ago

2021 Yılı En İyi Oyun Konsolu Hangisidir? Hangi Oyun Konsolunu Almalıyım?

Her geçen gün konsol nesilleri teknolojilerini geliştirmeye devam ediyor. Doğal olarak son kullanıcı, bu kadar…

3 sene ago

Masalların Çocuk Gelişimine 7 Etkisi

Masalların çocuk gelişimine çok önemli katkıları vardır. Masal dinleyen çocuk hem masalı anlatan ebeveyni ile…

5 sene ago

En Kolay Vize Veren Ülkeler

Yurt dışına çıkmak herkesin isteyeceği bir şey olsa da işin içine ülkelerden vize almak girdiğinde…

5 sene ago

Dünyanın En İlginç ve Eğlenceli 7 Mesleği

Ebeveynlerin tamamı çocuklarının iyi bir eğitim alıp, ileride güzel bir meslek sahibi olmalarını ister. Öğrenciler…

5 sene ago

Evde Beslenebilecek 7 Küçük Köpek Cinsi

EnnList olarak çok tatlı bir içerikle karşınızdayız. Köpeklerin ne kadar harika dostlar olduğunu anlatmaya ihtiyaç…

5 sene ago